Vad är Kombucha?

Kombucha är en lätt porlande och uppfriskande dryck bryggd av fermenterat grönt te. I Asien är kombucha en traditionell dryck med tusenårig historia. Idag är den populär över hela världen, inte minst för dess probiotiska egenskaper.

Porlande och uppfriskande
Den speciella smaken är svår att beskriva för den som inte har provat. Den faller inte heller alla i smaken, men vi tycker väldigt mycket om den. Både för hur den smakar och för dess bakteriekultur.

Fyra råvaror som bas
Man kan enkelt göra egen kombucha, och det är precis vad vi gjort! Basen till vår kombucha är filtrerat vatten, ekologiskt grönt te, ekologiskt rörsocker och en levande Kombucha-kultur. Som tebas använder vi organiska Sencha. Det är en av de mest klassiska och japanska varianterna av grönt te, och ger en spännande smak.

Bakteriernas roll
Kombucha är naturligt probiotiskt. Idén med probiotika att återställa bakteriebalansen i tarmfloran. Många bakterier är nämligen livsnödvändiga för oss. Vissa av dem gör det svårt för dåliga mikroorganismer att etablera sig i magen. Andra underlättar upptaget av viktiga mineraler i kroppen. Och åter andra ser till att immunförsvaret är på sin vakt.

Det goda sockret
Socker spelar en stor roll i jäsningsprocessen. Inte för att söta drycken, utan för att påskynda utvecklingen av mjölksyrabakteriestammar (en flaska färdig kombucha innehåller faktiskt 555 miljoner mjölksyrabakterier). Sockret är inte heller det raffinerade vita, utan organiskt rörsocker. En färdig kombuchasats innehåller mindre än 6g socker / 100 ml dryck. Det är betydligt mindre än i traditionella läskedrycker.

Tre olika smaker
Resultatet är vår uppfriskande och pärlande kombucha, som kommer i flera härliga smaker: Cola, Ingefära & Citron, och Hallon.

Back to top
Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och din upplevelse på vår webbshop. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du våra Cookies villkor. Läs mer om cookies och hur du ställer in dem här.