Lemoncurd Cheesecake – Utan ugn

15
Rutor

1 H40 MIN

Ingredienser – Bas

200g Dadlar

4 dl Havregryn (vanligt/glutenfritt)

2 dl Riven kokos

1 dl Kokosolja, C8-olja (kaprylolja) eller MCT-olja

2 msk Kallt vatten

1 tsk Vaniljextrakt/Vaniljpulver

1 krm Salt

Fler recept hos Linda Nillsson - Grundare av Goda Nyttigheter https://godanyttigheter.se/

Ingredienser – Fyllning

250g Kokosgrädde

200 g Vegansk färskost (Violife Creamy)

4 msk Sötning

1 dl Lemoncurd

0,75 dl Leomoncurd till garnering

1 st Citron till garnering

Gör så här – Gör så här

Mixa alla ingredienserna till kakbottnen till en smulig deg i en matberedare.

Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ungefär 15×25 cm.

Häll i kakbottnen och tryck ut den i formen. Packa den hårt så smular den inte sedan.

Vispa alla ingredienserna till fyllningen med en elvisp.

Bred ut fyllningen på kakbottnen. Klicka ut 0,75 dl lemoncurd på toppen och dra ut den i ett fint mönster med exempelvis en sked.

Låt kakan stelna till i kylskåpet helst över natten.

Skär cheesecaken i rutor och garnera med exepelvis citron, citronmelliss, ätbara blommor

Back to top
Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och din upplevelse på vår webbshop. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du våra Cookies villkor. Läs mer om cookies och hur du ställer in dem här.