Rå Morotskaka

8
Portioner

2 H30 MIN

Ingredienser – Frosting

3 dl Cashewnötter

1,5 dl Kokosgrädde eller full fet kokosmjölk

2 msk Citronsaft

3 msk Lönnsirap

1 tsk Vaniljextrakt

Ingredienser – Morotskaka

5 dl Finrivna morötter

14 st Färska dadlar utan kärnor

300g Valnötter

2 tsk Vaniljextrakt

1,5 tsk Kanel

1 tsk Ingefära

1 nypa Muskotnöt

1 nypa Salt

1.5 dl Kokos- eller mandelmjöl

1 dl Russin

1 tsk Chagapulver

Gör så här – Frosting

Blötlägg nötterna i 30-60 min

Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du har en tjock slät smet

Ställ in i kylen och låt stelna medan du gör kakan

Gör så här – Morotskaka

Börja med att blanda valnötterna fint i en matberedare

Tillsätt dadlar och russin samt kryddor och blanda tills du får en finfördelad konsistens

Lägg till rivna morötter och mjöl. Blanda i matberedaren tills du har en tjock slät deg

Tryck ut på önskad bakplåt/bakform och smeta över din frosting

Låt stelna i kylen ca 30-60 minuter och servera med lite extra riven citron och hackade mandlar

Produkter som används i det här receptet

Back to top
Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och din upplevelse på vår webbshop. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du våra Cookies villkor. Läs mer om cookies och hur du ställer in dem här.