Semla 2.0
10
Bitar
1 H30 MIN
Ingredienser – Semla bas
2 dl Havregryn
1 dl Mandelmjöl
8 st Dadlar
1 tsk Kardemumma
2 msk Vatten/Mandeldryck/Havredryck
3 msk MCT + Kollagen pulver
Ingredienser – Mandelmassa
150g Mandlar
3 msk Agave- eller dadelsirap eller honung
1 tsk Vaniljextrakt
Gör så här – Semla grund
Mixtra havregryn till havremjöl med en matberedare.
Tillsätt mandelmjöl, urkärnade dadlar, kardemumma, kollagen och vätska.
Blanda tills du har en kletig deg, addera mer vätska vid behov.
Platta ut degen i önskad form och låt stå i kylen.
Gör så här – Mandelmassa
Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixtra tills du har en tjock deg.
Tänk på att stanna och banda runt då och då för att få en jämn fin deg.
Smeta ut mandelmassa över din semla grund och låt stå i kylen minst 30 minuter.
Gör så här – Servering
Dela dina semla rutor.
Vispa havregrädde och sprita på varje ruta.
Strö mandelbitar på grädden.
Servera gärna till en kopp chaga-kaffe eller chaga-te och njut.