Semla 2.0

10
Bitar

1 H30 MIN

Ingredienser – Semla bas

2 dl Havregryn

1 dl Mandelmjöl

8 st Dadlar

1 tsk Kardemumma

2 msk Vatten/Mandeldryck/Havredryck

3 msk MCT + Kollagen pulver

Ingredienser – Mandelmassa

150g Mandlar

3 msk Agave- eller dadelsirap eller honung

1 tsk Vaniljextrakt

1 tsk Premium Research C-vitamin

Ingredienser – Topping

1 dl Havre- eller kokosgrädde

1/2 dl Mandelbitar

Gör så här – Semla grund

Mixtra havregryn till havremjöl med en matberedare.

Tillsätt mandelmjöl, urkärnade dadlar, kardemumma, kollagen och vätska.

Blanda tills du har en kletig deg, addera mer vätska vid behov.

Platta ut degen i önskad form och låt stå i kylen.

Gör så här – Mandelmassa

Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixtra tills du har en tjock deg.

Tänk på att stanna och banda runt då och då för att få en jämn fin deg.

Smeta ut mandelmassa över din semla grund och låt stå i kylen minst 30 minuter.

Gör så här – Servering

Dela dina semla rutor.

Vispa havregrädde och sprita på varje ruta.

Strö mandelbitar på grädden.

Servera gärna till en kopp chaga-kaffe eller chaga-te och njut.

Produkter som används i det här receptet

Back to top
Vi använder Cookies för att förbättra vår sida och din upplevelse på vår webbshop. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du våra Cookies villkor. Läs mer om cookies och hur du ställer in dem här.