Semla 2.0

Semla 2.0

Läsning Semla 2.0 2 minuter Nästa Lemoncurd cheesecake – utan ugn

Semla 2.0

10

Bitar

1h 30min

Förberedelsetid


Ingredienser – Semla bas

2 dl Havregryn
1 dl Mandelmjöl
8 st Dadlar
1 tsk Kardemumma
2 msk Vatten/Mandeldryck/Havredryck
3 msk MCT + Kollagen pulver

Ingredienser – Topping

1 dl Havre- eller kokosgrädde
1/2 dl Mandelbitar

Ingredienser – Mandelmassa

150 g Mandlar
3 msk Agave- eller dadelsirap eller honung
1 tsk Vaniljextrakt
1 tsk Premium Research C-vitamin

Gör så här – Semla grund

• Mixtra havregryn till havremjöl med en matberedare.

• Tillsätt mandelmjöl, urkärnade dadlar, kardemumma, kollagen och vätska.

• Blanda tills du har en kletig deg, addera mer vätska vid behov.

• Platta ut degen i önskad form och låt stå i kylen.

Gör så här – Mandelmassa

• Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixtra tills du har en tjock deg.

• Tänk på att stanna och banda runt då och då för att få en jämn fin deg.

• Smeta ut mandelmassa över din semla grund och låt stå i kylen minst 30 minuter.

Gör så här – Servering

• Dela dina semla rutor.

• Vispa havregrädde och sprita på varje ruta.

• Strö mandelbitar på grädden.

• Servera gärna till en kopp chaga-kaffe eller chaga-te och njut.

Produkter som används i det här receptet

Sold out
Sold out

Vill du ha fler recept? Se vår receptbank